Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sesiunea 2023 şi la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023. Astfel, actul normativ adoptat de Guvern prevede acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin urmare, sumele acordate, prin hotărâre de Guvern, sunt în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 5.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2023, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

Vor beneficia de aceste stimulente 92 de absolvenţi de liceu care au obţinut media generală 10 la examenul de bacalaureat, (78 la examenul naţional bacalaureat şi 14 la examenul de bacalaureat german), sesiunea iunie-iulie 2023, respectiv 466 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la evaluarea naţională.

„Performanţa merită apreciată şi încurajată! Mă bucură faptul că în Şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor de gimnaziu şi liceu, care au obţinut media 10 la examenele naţionale 2023”, a scris Ligia Deca, joi pe Facebook.

Ministrul Educaţiei a adăugat că „558 de copii şi de tineri au reuşit să obţină această performanţă”.

„Fiecare dintre cei 466 de absolvenţi de gimnaziu care a obţinut media 10 la evaluarea naţională va fi premiat cu 2.000 lei, iar fiecare dintre cei 92 de absolvenţi de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat va fi premiat cu 5.000 lei. Îi felicit pe toţi cei care au obţinut aceste rezultate, dar şi pe profesorii şi pe părinţii lor, care i-au susţinut în acest drum”, a completat Deca.

 

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.