Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat că, dacă se doreşte ca instituţiile statului să funcţioneze cum trebuie, ele nu trebuie ”răscolite” în fiecare zi, cu reformele. El a precizat că instituţia pe care o conduce sprijină Guvernul să găsească soluţii, dar este decizia Executivului în legătură cu reforma aparatului de stat, nu a BNR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Guvernatorul BNR a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum i se pare această reformă a aparatului de stat prin care Guvernul încearcă să reducă din cheltuieli. 
 
”Este o decizie politică. Nu este uşoară. Aşa cum oamenii de afaceri spun: vrem predictibilitate, vrem să putem să privim în viitor, la fel şi instituţiile statului, dacă dorim să funcţioneze cum trebuie, nu trebuie să le tot răscolim în fiecare zi, cu reformele. Aici e o treabă grea. E o decizie politică. Eu am făcut o reformă în anul 2000 şi ştiu cum e. Problema României este mult mai serioasă din punct de vedere fiscal decât se discută pe bucăţele. De ce? Pentru că se spune: vrem o ţară ca afară. Vrem servicii publice de calitate, vrem autostrăzi, vrem şcoli de calitate, vrem spitale şi sănătate de calitate. Şi dacă le aduni toate aceste cerinţe, ajungi la 40-50 la sută din PIB. Eram premier, stăteam la masă tot într-un guvern de coaliţie, cererile erau 40%. Şi trebuia să rezolv problema. 40% să le acopăr cu numai 32%. Măi să fie. Dar cum sunt mai mult de 40% şi vrem să le acoperim cu 27% din venituri. Treabă grea. De aia sprijinim Guvernul să găsească soluţii. Este decizia Guvernului, nu este a noastră”, a afirmat Mugur Isărescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.