Autorităţile din Giurgiu anunţă, marţi, redeschiderea a două centre publice destinate îngrijirii bătrânilor, centre pentru care în 11 iulie Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor a formulat propunere de închidere pentru o perioadă de 6 până la 12 luni, din cauza neregulilor descoperite acolo dar şi a faptului că ambele centre aveau termen de remediere a deficienţelor constatate anterior până în februarie, lucru care nu s-a întâmplat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„La data de 17 iulie 2023, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a dispus, ca urmare a remedierii deficienţelor constatate, redeschiderea următoarelor centre rezidenţiale publice de pe raza judeţului Giurgiu: Centrul pentru persoane vârstnice Mironeşti, Centrul pentru persoane vârstnice Hotarele”, au anunţat, marţi, oficiali Instituţiei Prefectului judeţului Giurgiu. 
Cele două centre destinate îngrijirii vârstnicilor, administrate de autorităţile publice, au fost închise în urma controalelor realizate în data de 11 iulie de către echipele mixte formate la nivelul Prefecturii. 
La Centrul pentru persoane vârstnice Mironeşti. Unde sunt internaţi 11 rezidenţi, comisiile de control au constatat că fuseseră descoperite şi anterior nereguli, pe care reprezentanţii centrului aveau termen de remediere până la 15 februarie. La controalele de săptămâna trecută au fost descoperite băi neigienizate, ”urme masive de mizerie” pe chederele de la frigidere, pereţi deterioraţi, mobilier vechi, rugină şi infiltraţii.
Centrul pentru persoane vârstnice Hotarele, care are 44 de rezidenţi,  avea deja impuse măsuri cu termen de realizare până la 15.02.2023 
Şi acolo au fost descoperite, în mod repetat, abateri precum pereţi cu vopsea exfoliată, infiltraţii,  linoleum depreciat, chedere murdare. De asemenea, în centru faianţa era ciobită şi pătată, caloriferele cu rugină pe ele, gresia ciobită din loc în loc iar iluminatul de Securitate nu funcţiona.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.