Un bărbat din Galaţi a fost arestat după ce timp de 8 ani a racolat prin metoda "Loverboy" mai multe tinere pe care le-a trimis ulterior să se prostitueze în ţări din Europa. Astfel, el a reuşit să adune sute de mii de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform IPJ Galaţi, individul de 31 de ani dib municipiul Galaţi a fost reţinut în urma umor percheziţii efectuate recent de  poliţişti şi procurori  în judeţele Galaţi şi Ilfov, la locaţii pe care le folosea frecvent bărbatul bănuit de comiterea infracţiunii de trafic de persoane. În locaţiile respective, poliţiştii si procuroriu au găsit şi ridicat mai multe documente şi înscrisuri, aproape 15 000 de euro,  12.300 de franci elveţieni şi 5.000 de lei, care au fost indisponibilizate, precum şi un telefon mobil. Anchetatorii bănuiesc că toate aceste sume au fost obţinute în urma comiterii infracţiunii de trafic de persoane.
 
"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2021,  folosind metoda „Loverboy”, individul ar fi recrutat 4 tinere, toate cu domiciliul în municipiul Galaţi, iar, prin inducerea şi menţinerea în eroare a acestora cu privire la sinceritatea sentimentelor pe care le avea faţă de ele, le-ar fi  convins să-l însoţească în străinătate. Fetele au fost duse în ţări precum Austria, Anglia, Elveţia şi Germania.
 
"Odată ajunşi în locaţiile din ţările mai sus menţionate, prin recurgerea la acte de constrângere morală sau/şi fizică,  le-ar fi determinat să practice prostituţia şi să-i remită integral sumele de bani obţinute într-o astfel de modalitate, estimate la peste 220.000 de euro", menţionează poliţiştii gălăţeni.
 
În urma cercetărilor şi a percheziţiilor,  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul  Teritorial Galaţi au dispus reţinerea gălăţeanului pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, în formă continuată. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.