Pirotehniştii din Galaţi desfăşoară duminică o acţiune de distrugere a unei bombe de aviaţie, care cântăreşte zeci de kilograme, populaţia din zonă fiind avertizată să păstreze distanţa, misiunea fiind una riscantă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform ISU Galaţi, duminică, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Galaţi va executa o misiune de distrugere în condiţii de siguranţă a unui element de muniţie, bombă de aviaţie exploziv-brizantă de 100 lb, adică aproximativ 50 kg, în apropierea locului unde a fost descoperită în comuna gălăţeană Umbrăreşti, sat Torceşti, pe un teren pus la dispoziţie de către Primăria Umbrăreşti. Bomba de aviaţie a fost descoperită în timpul unor lucrări agricole. La misiune participă şi un echipaj SMURD, un echipaj de jandarmi şi unul de poliţie pentru asigurarea zonei de desfăşurare a misiunii.

"Rugăm cetăţeni din zonă ca în intervalul orar specificat să nu desfăşoare activităţi pe o rază mai mică de 1.500 m, faţă de locul desfăşurării acestor operaţiuni deosebit de periculoase şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine din zonă", transmite ISU Galaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.