Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, anunţă că a propus consilierilor judeţeni un proiect de hotărâre prin care să se acorde un sprijin financiar familiilor care adoptă copii cu domiciliul în alt judeţ. Banii ar urma să fie acordaţi la cererea pentru perioada în care au loc primele întâlniri cu copilul şi doar dacă adopţia va fi definitivată printr-o decizie a instanţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, ar urma să fie sprijinite  financiar familiile din judeţul Galaţi care doresc să adopte copii aflaţi în grija altor direcţii de protecţie a copiilor din ţară.

Astfel, vor primi timp de maximum 10 zile, pentru perioada în care au loc primele întâlniri cu copilul, procedură care presupune deplasarea în alt judeţ, 200 de lei pe zi de persoană.

Sumele vor fi acordate la cerere, după ce procedura de adopţie va fi definitivată printr-o decizie a instanţei judecătoreşti.

Este un alt mod de a încuraja adopţiile, pe lângă stimulentele financiare acordate în acest moment conform legii", a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.