Manifestările religioase de Bobotează programate, vineri, pe Faleza Dunării, la Galaţi, au fost anulate din cauza viscolului puternic, slujbe de sfinţere a apelor desfăşurându-se doar în biserici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arhiepiscopia Dunării de Jos a decis, vineri, să anuleze manifestările religioase programate de Bobotează pe Faleza Dunării din Galaţi din cauza condiţiilor meteo. 

"S-a luat această decizie pentru protecţia credincioşilor; din cauza viscolului. Am primit informări şi de la ISU şi s-a decis anularea acelor evenimente frumoase de pe Faleză", a declarat, vineri, Gabriel Molocea, consilier-comunicare din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În municipiul Galaţi, ca în fiecare an, de Bobotează, pe Faleza Dunării, în apropierea Bisericii Precista, urmau să aibă loc manifestări religioase, cele mai importante momente fiind: slujba de sfinţire a apei oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Casian, Arhiepiscopul ”Dunării de Jos”, lansarea crucii în apele Dunării pentru a fi recuperată de înotători, precum şi distribuirea agheasmei către credincioşi.

Având în vedere condiţiile meteo, slujbe pentru sfinţirea apelor au loc vineri în cadrul tuturor bisericilor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.