Un număr de 24 de localităţi din judeţul Galaţi sunt nealimentate cu energie electrică joi seară, iar 25 de persoane au rămas blocate cu maşinile în trafic, în apropierea localităţii Cuca, pe DN 24D, închis circulaţiei din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului puternic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că în judeţul Galaţi au rămas, joi seară, fără energie electrică 24 localităţi, din cauza ninsorilor şi a vântului puternic, echipe ale Electrica intervenind pentru remedierea defecţiunilor.

Potrivit unui comunicat al Electrica, localităţile afectate sunt Măcişeni, Corni, Balinteşti, Cioinagi, Zărneşti, Jorăşti, Băneasa, Lunca, Gohor, Brăhăseşti, Toflea, Coşileni, Corcioveni, Matca, Cernicari, Suceveni, Vişina, Buciumeni, Poiana, Vizureşti, Hanteşti, Fântâni, Coasta Lupei şi Braniştea. 

De asemenea, 25 de persoane aflate în 15 autovehicole sunt blocate în trafic, în apropierea localităţii Cuca, pe DN 24D, după ce două maşini de mare tonaj au derapat şi au blocat circulaţia.

Circulaţia pe DN 24D a fost închisă începând cu ora 17.30, din cauza vântului puternic care spulberă zăpada pe şosea, ruta alternativă fiind DN 25 Galaţi – Tecuci, DN24 Tecuci – Bârlad.

Reprezentantul ISU a precizat că în momentul de faţă se acţionează pentru deblocarea maşinilor.

În judeţul Galaţi vântul suflă cu putere, iar în unele zone din nordul judeţului stratul de zăpadă depus în cursul zilei măsoară chiar şi jumătate de metru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.