Un număr de 114 persoane sunt cazate la Centrul de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost din Galaţi, în condiţiile în care unitatea dispune de o capacitate de 100 de locuri, opt oameni ai străzii fiind aduşi de poliţiştii locali de la primele atenţionări meteo de vreme rea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Raluca Ardean, a declarat, sâmbătă, că la Centrul de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost sunt cazate 114 persoane, cu 14 mai multe faţă de numărul de locuri de cazare. În aceste condiţii, unele persoane pot dormi câte două în pat.

Potrivit sursei citate, înainte de episodul de vreme rea, în acest centru erau cazate 98 de persoane, dar, având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile, la iniţiativa Primăriei Municipiului Galaţi, Poliţia Locală a avut ca misiune principală în ultimele zile identificarea persoanelor aflate în situaţii deosebite sau a celor fără adapost care refuză internarea în instituţiile de ocrotire.

Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au fost duse la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost un număr de cinci persoane, alte 13 refuzând internarea, potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Locală.

Potrivit sursei citate, pentru două persoane a fost chemat Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

De altfel, de la primele atenţionări meteorologice de vreme rea, la nivelul municipiului Galaţi poliţiştii locali au internat opt persoane fără adăpost, alte 35 refuzând internarea. Cei care ajung la Centrul de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost beneficiază, pe lângă cazare, de hrană acordată prin Cantina de Ajutor Social, de spaţii de ingienizare şi servicii medicale în caz de nevoie.

Judeţul Galaţi s-a aflat sub cod portocaliu de viscol, din noaptea de joi spre vineri, apoi meteorologii au emis o avertizare cod galben, care sâmbătă a fost prelungită.

Astfel, până duminică, la ora 22.00, judeţele Suceava, Botoşani, Harghita, Neamţ, Iaşi, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Covasna, Bacău Vaslui, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea.

În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50-60 km/h şi, pe arii restrânse, 70-75 km/h, spulberând şi troienind zăpada, potrivit reprezentanţilor ANM.

În special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului, precizează meteorologii.

De asemenea, meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, un cod galben de vreme geroasă în toată ţara până pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.