Autorităţile din judeţul Galaţi au intervenit în 11 cazuri, în ultimele 24 de ore, pentru salvarea unor persoane cu probleme medicale la care s-a ajuns foarte greu din cauza drumurilor acoperite de zăpadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că în ultimele 24 de ore s-a intervenit în 11 cazuri pentru salvarea unor persoane cu diverse afecţiuni medicale care au necesitat transportul la spital. 

Spre exemplu, la un bărbat cu probleme respiratorii din comuna Drăguşeni s-a putut ajunge doar cu un utilaj de deszăpezire care l-a preluat pe pacient şi l-a condus la o ambulanţă care l-a transportat la spitalul din Bârlad.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Într-un alt caz, pompierii au preluat cu şenilata un bărbat, din localitatea Călmăţui, care prezenta tuse şi febră, acesta fiind predat unei ambulanţe care l-a dus la spital.

La fel, pompierii au intervenit tot cu şenilata şi la un pacient din localitatea Cuca, acesta fiind dus ulterior la o ambulanţă care l-a transportat la Spitalul Judeţean din Galaţi.    

Totodată, pentru două persoane din Corod care necesitau dializă s-a solicitat transportul către localitatea Matca unde aştepta o ambulanţă privată. Astfel, s-a dispus deplasarea unui echipaj ISU cu şenilata pentru transportul celor doi pacienţi din localitatea Corod în localitatea Matca. Ulterior, ambulanţa privată împreună cu o wolă de la Corod s-au deplasat la cei doi pacienţi care au fost transportaţi la Spitalul din Tecuci.

Tot la Corod, doi bărbaţi cu febră, respectiv vărsături, au putut fi preluaţi de o ambulanţă şi duşi la spital, după ce un buldoexcavator a deblocat drumul. La Corod s-a mai ajuns cu şenilata şi pentru salvarea unui bărbat răcit şi a altuia cu degerături care au fost transportaţi la spital.    

De asemenea, o femeie gravidă, din localitatea Movileni, la care ambulanţa nu a putut ajunge direct, a fost preluată cu sprijinul primarului şi a şefului de post de poliţie. Gravida a fost dusă la ambulanţă şi escortată de o autofreză, fiind transportată ulterior la spital.   

Pe de altă parte, un echipaj al ambulanţei a intervenit pentru salvarea unui bărbat din Nicoreşti care avea o problemă medicală, dar care a fugit când a văzut echipajul medical. Astfel, a fost sesizată Poliţia Nicoreşti şi s-a luat legătura cu primarul localităţii care va acorda sprijin în căutarea acestuia, împreună cu poliţiştii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.