Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea arată, luni, că primarul Nicuşor Dan "resuscitează" tema finanţării turismului în Capitală uitând că nu există legislaţie specifică pentru asigurarea transferului taxei de oraş plătită de turişti şi îl acuză că a minţit prin omisiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”A minţit şi când a spus că bucureştenii nu vor plăti taxe mai mari. În locul salariului de 1.400 de euro promis în campanie, oamenii s-au ales cu şi mai multe biruri pentru ei sau pentru afacerile lor. În goana unui câştig bazat pe minciuni şi fraude a aruncat cu promisiuni. Adevărul s-a arătat după campanie: noul primar a scumpit de trei ori călătoria cu transportul în comun, preţul parcărilor de reşedinţă e mai mare şi de opt ori şi acum, Nicuşor Dan propune majorarea taxei de oraş pentru turiştii care vizitează Capitala”, spune Gabriela Firea pe Facebook. 
 
Firea arată că ”primarul "resuscitează" tema finanţării turismului în Capitală uitând că nu există legislaţie specifică pentru asigurarea transferului taxei de oraş plătită de turiştii care vizitează capitala ţării”.
 
”Încă o minciună prin omisiune a lui Nicuşor Dan! Înfiinţată în 2014, înainte de începutul mandatului meu de Primar General, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului a pus pentru prima oară la aceeaşi masă actorii importanţi din zona de turism din Bucureşti, de la mediul de afaceri la instituţii muzeale şi administraţie locală. Iar întâlnirile au fost organizate constant, promovarea turistică a capitalei fiind o prioritate a mandatului meu prin coordonarea public/privat a politicilor publice din domeniu.
 Chiar dacă în 2022 există o lege a Organizaţiilor de Management a Destinaţiei, organisme care au rolul de motor de promovare a activităţii turistice într-o anumită zonă geografice, aceasta încă nu are norme de aplicare”, afirmă ea. 
 
Potrivit Gabrielei Firea, ”primarul general Nicuşor Dan propune majorarea taxei turistice la 2%, după ce s-a prefăcut că îşi doreşte să-i ajute pe hotelieri şi să stimuleze turismul”.
 
”Cu alte cuvinte, marea lui realizare e că măreşte o taxă turistică, a cărei bani oricum nu îi poate transfera legal la asociaţie, pentru că nu există norme de aplicare. Iar dacă vremelnicul Nicuşor Dan vrea să facă ceva în domeniu ar fi bine să se inspire din ceea ce administraţia mea a pus deja în practică. De exemplu, în mandatul meu a fost votat primul program multianual pentru promovarea turismului în Bucuresti. Planul s-a aplicat până în 2020. Vara aceasta, nici autobuzele turistice nu au mai circulat în Bucureşti”, mai spune Firea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.