Ministrul Familiei a anunţat că instituţia pe care o conduce a lansat ghidul pentru depunerea proiectelor, în vederea construirii în România, oriunde există solicitări, a 150 de centre de zi care vor fi finanţate prin fonduri europene, prin PNRR. Ea a arătat că copiii proveniţi din familii sărace de cele mai multe ori sunt neglijaţi, nu au condiţii decente de trai şi, prin acest program ambiţios, vor putea practic să aibă parte de o grijă specială din partea specialiştilor. Ministrul a ţinut să facă apel la primării să acceseze aceşti bani pentru că finanţarea este sută la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Firea a arătat că Ministerul Familiei gestionează  50,2 milioane de euro din care practic vor fi construite, extinse, reabilitate şi amenajate aceste centre de zi, în întreaga ţară, pentru sprijinirea copiilor care provin din familii sărace sau a copiilor abuzaţi. 

”De exemplu, anul trecut mai mult de 30% dintre copiii care au fost aduşi de către familie în grija statului proveneau din familiile foarte sărace”, a spus ministrul precizând că tot sărăcia este motivul pentru care aceşti copii abandonează şcoala. 

Gabriela Firea a mai arătat că aceşti copii au nevoie de îngrjire, de consiliere, masă caldă şi suport psihologic şi emoţional, dar şi sfaturi despre viaţă şi sprijin vocaţional. ”Copiii de cele mai multe ori sunt neglijaţi, nu au condiţii decente de trai şi, prin acest program ambiţios, ei vor putea practic să aibă parte de o grijă specială din partea tuturor specialiştilor noştri”, a menţionat Firea. 

Ministrul Familiei a făcut apel la autorităţile locale şi la primării care individual sau împreună cu asociaţii care activează în domeniul social şi sunt acreditate să depună proiecte pentru a obţine această finanţare europeană nerambursabilă. 

”Vor fi declarate eligibile cheltuielile pentru aceste 150 de centre de zi în procent de sută la sută”, a ţinut să precizeze ministrul Familiei, arătând că dacă oprimărie doreşte să construiască de la zero un centru pentru copiii aflaţi în nevoi financiare din acea comunitate, întrraga cheltuială va fi suportată din cele peste 50 de milioane de euro, fonduri din PNRR. 

Proiectele post fi depuse timp de două luni de zile, a mai declarat Gabriela Firea. ”Fac apel la primari să discute cu specialiştii pe care îi au în fonduri europene şi să le depună în două luni”, a arătat ea.  ”Este un moment extrem de important, pentru că efortul nostru al tuturor este ca toţi copiii din România să fie bine îngrijiţi, să aibă parte de o alimentaţie adecvată vârstei, de îmbrăcăminte, de asistenţă medicală şi de îndrumare pentru a urma o carieră”, a mai declarat ministrul Familiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.