Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea cataloghează drept "o declaraţie făcută la disperare” postarea actualului edil Nicuşor Dan în care acesta afirmă că ea este "sursa frigului din apartamentele” locuitorilor Capitalei. Ea susţine că motivul pentru care nu se livrează agent termic şi apă caldă în aproximativ 4.000 de blocuri din Bucureşti este defectarea unei turbine la un CET la care Guvernul ar fi trebuit să realizeze reviziile în vară. "Dumnealui vrea să apere Guvernul şi se înfundă, până la urmă, chiar pe domnia sa”, spune Firea despre actualul primar general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cetăţenii sunt mult mai inteligenţi decât îi cred unii dintre politicieni. Postarea din această seară a domnului Dan, poreclit de către bucureşteni Friguşor, nu este altceva decât o declaraţie făcută la disperare pentru că este, cumva, între ciocan şi nicovală. De ce spun acest lucru? Motivul pentru care în aceste zile nu a fost apă caldă şi căldură în aproape 4.000 de blocuri - este o criză fără precedent, în timpul mandatului meu dacă erau 2-300 de blocuri care pentru câteva ore sau o zi nu aveau apă caldă sau căldură era o nenorocire (...) - cauza este lipsa de investiţii la CET-uri. CET-urile care aparţin de Ministerul Energiei şi de Guvern, din păcate, nu s-a investit în ele, sunt foarte vechi, sunt piese chiar şi de 50-60 de ani. O turbină buclucaşă, ca să-i spun aşa, este cauza frigului din apartamente în acest moment. Oricât am vrea să fim de ironici şi de simpatici, apropo de postarea domnului Dan, nu cred că semăn cu o turbină de CET. De ce nu vine sincer în faţa populaţiei să spună: nu sunt eu de vină, ca primar, nu avem o avarie, deci nu am eu ce să fac cu Termoenergetica, fostă RADET, este o problemă la Ministerul Energiei care ţine de Guvern”, a declarat Firea, la Antena 3.
 
Firea a susţinut că pe timpul verii ministerul de resort ar fi trebuit să realizeze reviziile la CET-uri.  
 
"Era mult mai corect din partea lui să spună, ca primar, adevărul. Dumnealui preferă să dea vina pe mine – oricum nu-l mai crede nimeni – în loc să spună adevărul şi anume că nu este el acum, pe moment, vinovat, că nu e o avarie pe care o poate regla Termoenergetica, ci este vorba despre CET-uri care nu ţin de Primărie. (...) Dumnealui vrea să apere Guvernul şi se înfundă, până la urmă, chiar pe domnia sa”, a adăugat Gabriela Firea.
 
Fostul edil a spus că nu i se poate cere lui Nicuşor Dan să rezolve în câteva luni toate problemele, dar că nu consideră normal ca acesta "să mintă” ori "să dea vina pe greaua moştenire”.
 
"Dar îi putem solicita în schimb să nu mai mintă, să fie sincer faţă de cetăţeni”, a adăugat Firea.
 
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că actuala administraţie va putea fi evaluată "punctual şi în timp" în ceea ce priveşte îmbunătăţirile aduse după "dezastrul" făcut de fostul edil, Gabriela Firea, şi că va face tot ce este posibil pentru a rezolva problema termoficării. "Ca să fie foarte clar, Gabriela Firea este sursa frigului din apartamentele dumneavoastră. (...) Nu am promis miracole, ci administraţie onestă şi eficientă", afirmă Dan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.