Fundaţia Sera România, iniţiatoarea proiectului de amenajare a pontonului destinat copiilor cu dizabilităţi de la Mahmudia, care s-a răsturnat, a transmis că a fost inundată o parte din subsol şi nu au fost afectate dormitoarele sau cabinele de terapie, iar până la mijlocul săptămânii viitoare acesta va fi repus pe linia de plutire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Fundaţia Sera România a explicat, vineri, printr-un comunicat de presă, situaţia de la Mahmudia. 
“De când a fost inaugurat şi până când îşi va începe propriu-zis activitatea cu beneficiarii, pontonul a fost legat de mal la Mahmudia. Pentru a putea începe activitatea, mai sunt de parcurs câteva etape obligatorii: avem nevoie de rezolvarea transcrierii proprietăţii şi de definitivarea şi avizarea de finanţator a echipei tehnice şi de management necesare (şeful de centru, echipa de terapeuţi şi echipa de supraveghere tehnică). Este o echipă care va fi mobilă, formată din oameni care trebuie să aibă disponibilitatea de a locui o vreme pe ponton, în perioadele cu deplasări în Delta Dunării, ceea ce a generat un proces dificil şi lung de recrutare.  Până atunci, am decis ca pontonul să fie menţinut la mal, în Mahmudia”, se arată în comunicat.
Sursa citată menţionează că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, vasul a început să se încline. 
“De aseară şi până azi dimineaţă, din cauza condiţiilor meteo şi din cauza adâncimii mici a apei din acea zonă, vasul s-a sprijinit de fundul apei şi a început să se încline. În plus, ca urmare a unei defecţiuni la generatorul care asigura alimentarea electrică a pompelor de santină, menite să scoată apa, pontonul a început să ia apă. Precizăm că vasul nu este scufundat, ci a fost inundată o parte din subsol, fără să fi fost afectate dormitoarele sau cabinetele de terapie, iar situaţia se va reglementa în câteva zile”, a precizat 
Fundaţia Sera România. 
Aceasta a precizat că vasul va fi repus pe linia de plutire până la mijlocul săptămânii viitoare. 
“Astăzi dimineaţă, am contactat specialiştii de la faţa locului pentru a decide care este cea mai bună soluţie de evacuare a apei şi de punere pe linia de plutire corectă. Deja o firmă specializată lucrează în acest sens şi, până la mijlocul săptămânii viitoare, vasul va fi repus pe linia de plutire. Estimăm că centrul de recuperare îşi va începe activităţile cu beneficiarii în luna noiembrie.
Şi noi ne dorim să rezolvăm cât mai repede această situaţie tehnică, un incident nedorit, şi depunem toate eforturile în acest sens, astfel încât să putem demara activitatea centrului aşa cum a fost programată. În ceea ce priveşte finanţarea, menţionăm că achiziţia pontonului plutitor s-a făcut exclusiv din fonduri private”, a explicat Fundaţia Sera România situaţia pontonului, inaugurat în prezenţa ministrului Muncii Raluca Turcan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.