Un fost punct termic din centrul municipiului Buzău a fost transformat de autorităţile locale într-un centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria municipiului Buzău, prin Direcţia de Asistenţă Socială, în colaborare cu Asociaţia de Sprijin a Copilului Handicapat Fizic din România -Filiala Buzău, a transformat un punct termic dezafectat în primul centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilităţi - "BonOm", un spaţiu de socializare, terapie şi integrare.
 
"Acest centru era un lucru necesar. Încercăm ca la toate aceste puncte termice dezafectate pe care le mai avem în oraş să dăm funcţiuni şi pe zona socială, şi pe zona economică, şi pe zona de sănătate”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.
 
 
Centrul inaugurat luni are o capacitate de 25 de persoane şi va avea 6 angajaţi printre care asistenţi medicali, kinetoterapeut şi psiholog.
 
"Persoanele cu dizabilităţi vor putea beneficia aici de kinetoterapie, ergoterapie, dezvoltare personală şi vor avea activităţi creative şi recreative organizate în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău şi mediul ONG”, a scris pe pagina sa de Facebook viceprimarul Oana Matache.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.