Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că termenul de execuţie a pasajului de la Piaţa Sudului a fost decalat pentru finalul lunii martie 2017, ea spunând că a primit asigurări din partea constructorului că va fi finalizat până de Crăciun. Pasajul trebuia finalizat până în 30 iunie acest an, în caz contrar urmând să se piardă finanţarea europeană de 18,9 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firea anunţă, într-un comunicat de presă, că a făcut o vizită la şantierul pasajului de la Piaţa Sudului, ea arătând că lucrările sunt realizate în proporţie de 60%.

”S-au făcut greşeli de către toţi cei implicaţi. Trebuie să învăţăm din aceste greşeli şi să nu le repetăm. Furnizorii de utilităţi nu au ştiut exact care sunt traseele cablurilor şi ţevilor, Primăria nu a urmărit îndeaproape lucrările, iar constructorul a aşteptat până s-au deviat toate utilităţile, nu s-a avansat cu alte lucrări. Cum se întâmplă în multe situaţii de acest gen, lipsa comunicării e sursa tuturor problemelor. Banii sunt alocaţi de Consiliul General, dar nu se pot face plăţi pentru că antreprenorul nu a emis documentele justificative pentru achitarea sumelor datorate. Din aceste motive termenul de execuţie a fost decalat până la finalul lunii martie, anul viitor. Dar am primit azi asigurările că, de Crăciun, Pasajul Sudului va fi finalizat”, declară Gabriela Firea.

Ea susţine că în perioada imediat următoare îi va convoca la Primărie pe toţi cei implicaţi în acest proiect, pentru a ieşi din acest blocaj.

”De asemenea, voi dispune ca un reprezentant al Primăriei să fie prezent în permanenţă pe şantier pentru a supraveghea lucrările şi pentru a interveni imediat dacă apăr alte obstacole. Voi fi şi eu prezentă pe şantier cât de des posibil”, mai arată Firea.

În mai multe rânduri, primarul general interimar, Răzvan Sava, a dat asigurări că lucrările la pasaj vor fi finalizate până la 30 iunie.

Primăria Municipiului Bucureşti preciza în 30 mai că gradul de realizare a proiectului a ajuns, la 1 iunie, la 80%, faţă de 21% la începutul lunii decembrie a anului trecut. 

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului ar trebui să fluidizeze circulaţia într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Capitală pentru că va face o legătură directă între Calea Văcăreşti şi strada Niţu Vasile. Lucrarea subterană va avea o lungime de 85 de metri şi înălţimea de cinci metri. În plus, vor fi construite pasaje pietonale care vor face legătura cu staţia de metrou iar trecerile de pietoni de la suprafaţă vor fi desfiinţate.

Investiţia este de 28,3 milioane de euro, din care finanţarea europeană este de 18,9 milioane de euro. Lucrarea trebuia finalizată până în 10 decembrie 2015, iar dacă nu se respectă noul termen, 30 iunie 2016, se va pierde finanţarea europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.