Uzina Regiei Autonome de Transport Bucureşti poate monta cel mult 50-60 de instalaţii de aer condiţionat pe lună, iar costurile se ridică la 10.000 de euro pentru un autobuz, a declarat, luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea, precizând că a solicitat identificarea unor soluţii mai ieftine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primarul Capitalei a precizat că, din cele 1.000 de autobuze aflate în parcul RATB, doar 700 sunt funcţionale şi doar jumătate dintre ele au aer condiţionat şi, deşi a cerut ca toate să aibă această dotare, RATB a precizat că pot fi montate doar cel mult 60 în fiecare lună, iar costurile sunt însemnate, respectiv 10.000 de euro pentru fiecare autobuz.
 
Firea a precizat că printre autobuzele care nu pot fi folosite sunt şi unele care au aer condiţionat.
 
"Am cerut să se facă o evaluare şi să vedem dacă nu e mai ieftin să înlocuim piesele defecte", a spus primarul Capitalei.
 
Gabriela Firea, a declarat, duminică seară, că în prima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, va propune un proiect privind achiziţia de aparate de aer condiţionat pentru autobuzele RATB.
 
"Foarte mulţi cetăţeni îmi spun - şi am verificat personal, chiar am mers cu autobuzul - că este insuportabil şi inuman să mai mergi cu autobuzele RATB, cele care sunt mai vechi şi nu au aer condiţionat şi aş vrea să discut foarte clar cu conducerea acestei regii, să vedem în ce ar consta o investiţie în aparatură, pentru că suntem datori să le garantăm bucureştenilor şi confort atunci când folosesc transportul în comun", a spus primarul general al Capitalei, duminică, la România TV.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.