Primăria Capitalei trebuie să se ocupe de salubrizarea şi deszăpezirea zonei centrale, a declarat, vineri, primarul general Gabriela Firea, precizând că această zonă ar urma să fie inclusă într-un circuit turistic cu obiective care pot fi vizitate în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firea a reamintit că doreşte să preia zona centrală a Capitalei, pentru serviciul de salubritate şi deszăpezire şi că va supune acest proiect atenţiei Consiliului General.

„Sectoarele decontează toată activitatea de salubritate şi deszăpezire, implicit, din Bucureşti. Gândul meu este acela ca, mai ales după experienţa acestor luni şi după nemulţumirile pe care le-am avut şi atunci când nu era zăpadă foarte multă, zona centrală a Capitalei să fie acoperită de Primăria Capitalei în ceea ce priveşte serviciul de salubritate şi deszăpezire. Este un proiect pe care vreau să-l supun atenţiei Consiliului General în perioada următoare", a spus Firea.

Edilul a mai spus că  este de părere că, dacă zona centrală a Bucureştiului va intra sub responsabilitatea Primăriei Capitalei, rezultatele vor fi mai bune. De asemenea, Firea a precizat că a discutat cu primarii de sectoare şi că aceştia au acceptat propunerea de a renunţa la o parte din contractele de salubritate.

"Vom marca aceste zone centrale. Am avut o primă discuţie cu toţi primarii de sectoare, care au acceptat propunerea mea, şi anume să renunţe la parte din contractele de salubritate, acoperite acum de sectoare, pentru ca acestea să fie preluate într-o hartă - am numit-o zona centrală de interes turistic-administrativ a Capitalei - unde vom avea, împreună cu cei mai buni specialişti ai turismului, şi câteva circuite, care reprezintă cele mai importante obiective de vizitat în Capitală. Mă refer la muzee, parcuri, schituri, mănăstiri, clădiri simbolice, clădiri de patrimoniu, precum şi alte obiective, inclusiv Centrul Vechi. Vom prezenta această hartă când proiectul va fi gata, lucrăm acum la el", a mai spus Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.