Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că a fost lansată platforma online dedicată proiectului "Donează plasmă, salvează viaţă". Şapte bucureşteni s-au înscris în program, în mai puţin de o oră de la lansare, spun reprezentanţii Primăriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă bucur să pot anunţa că de astăzi, 1 septembrie, platforma online dedicată proiectului «Donează plasmă, salvează viaţă» a devenit activă! Donatorii de plasmă pot regăsi la adresa de Internet https://doneazaplasma.assmb.ro/ toate informaţiile necesare pentru înscrierea în proiect. În acest moment este criză de plasmă. Ar putea fi salvaţi sute de pacienţi, dar Ministerul Sănătăţii nu are un program naţional pentru a încuraja donarea de plasmă", a afirmat primarul general, Gabriela Firea, într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

Potrivit comunicatului, în mai puţin de o oră de la lansare, şapte bucureşteni s-au înscris pe platformă.

"Noi ne dorim, prin această iniţiativă, să încurajăm donarea de plasmă de către pacienţi vindecaţi, prin acordarea unui sprijin financiar în valoare de 1.000 euro/beneficiar, sub forma unui pachet de vouchere care vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de servicii medicale şi medicamente necesare recuperării post-infectare, precum şi pentru alimente. Am iniţiat acest proiect pentru ca încurajarea unor tratamente inovatoare, care să contribuie la vindecarea sau la ameliorarea stării de sănătate a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, este absolut necesară si pentru că, desi peste 40.000 de români s-au vindecat de COVID, foarte puţini dintre aceştia au donat! Potrivit statisticilor oficiale, până în prezent avem doar circa 400 de donatori. Este foarte important de ştiut că plasma donată de o persoană poate salva trei pacienţi!", a susţinut Firea.

La rândul său, directorul medical al ASSMB, Turkes Ablachim, a subliniat că acordarea acestor tichete valorice se face la cerere şi nu condiţionează actul de donare: "Aplicaţia proiectului nostru este foarte simplă: solicitanţii pentru aceste tichete valorice trebuie să fie bucuresteni, să facă dovada că au donat şi vor primi imediat dupa înscriere confirmarea acesteia. Nu va fi nevoie de prezenţa acestora decât în momentul în care vin să-şi preia tichetele".

"Noi am tratat foarte mulţi pacienti în această perioadă şi o bună parte au fost pacienţi cu forme grave, care au trecut prin terapie intensivă. Am administrat plasma de la convalescenţi care au avut SARS-COV-2 unui număr de 60 de pacienţi care au trecut prin terapie intensivă şi o bună parte dintre ei au supravieţuit şi au reuşit să părăsească spitalul. Este foarte important ca această plasmă să fie disponibilă, pentru că există un interval terapeutic de câteva zile în care putem administra această plasmă cu maxim succes", a spus dr. Simin Florescu, director medical la Spitalul "Victor Babeş".

Potrivit directorului general al ASSMB, Vasile Apostol, proiectul aprobat vizează 500 de beneficiari, într-o prima etapă, iar valoarea totală decontată de Primăria Capitalei, prin ASSMB, este de 500.000 de euro (2.411.424 lei).

Pe platforma online dedicată proiectului ”Donează plasmă, salvează viaţă" se regăsesc informaţiile privind regulamentul şi documentele necesare pentru înscrierea în proiect. După completarea datelor, se va genera automat un număr de înregistrare în proiect. Confirmarea înregistrării, precum şi numărul de înregistrare, vor fi primite de către fiecare solicitant pe adresa de email înscrisă în aplicaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.