Primarul general, Gabriela Firea, anunţă că cele două proiecte care urmăresc testarea bucureştenilor pentru coronavirus vor începe în curând, peste 20.000 de persoane urmând a fin incluse în ele. Pentru proiectul votat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care prevede utilizarea de teste care se analizează pe aparate RT PCR, au fost deja încheiate parteneriate cu laboratoare acreditate, pentru celălalt căutându-se soluţii. ”Acest proiect a fost blocat doar pentru că l-am propus eu. Din cinism şi invidie”, susţine Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În scurt timp, va începe testarea extinsă a persoanelor fără simptome din Bucureşti. În total, peste 20 000 de teste în prima etapă. Pentru testarea voluntară a 11.000 de bucureşteni, cu teste de tip antigen normale, nu rapide ce pot da erori, care se analizează în aparatele PCR, avem deja încheiate parteneriate cu laboratoare acreditate. IT-iştii noştri lucrează la platforma unde se vor face înscrierile pentru testare”, a scris Firea, luni, pe FAcebook.

Primarul general afirmă că, în privinţa celor 10.500 de bucureşteni cuprinşi în esantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului ştiinţific care va arată gradul de contaminare a comunităţii din Capitală, circulaţia virusului şi procentul de imunizare pe cale naturală a populaţiei, ”cu siguranţă vom găsi modalităţile optime pentru demararea şi finalizarea în cele mai bune condiţii a acestui proiect atât de necesar, preluat din practică ţărilor civilizate şi care au luptat real cu virusul nou”.

”Acest proiect a fost blocat doar pentru că l-am propus eu. Din cinism şi invidie. Ce se poate cu succes în întreagă lume, la noi este blocat. Am schimbat de câteva ori locaţiile pentru testare. Fapt inimaginabil, dar real! Este un proiect necesar sănătăţii populaţiei. Am renunţat şi la ideea testării în cabinetele de medicină şcolară, pe care ne angajasem să le dezinfectam. Oricum, virusul poate fi adus în şcoli de oricine, nu doar de «testaţii lui Firea». Atâta răutate nu am văzut! Dacă s-ar adună energia pentru lucruri pozitive şi nu pentru a pune piedici, cu siguranţă viaţă tuturor s-ar schimbă în bine”, a mai scris Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţa, în 11 mai, că ambele proiecte de testare a populaţiei vor demara în următoarele zile, atât cel anunţat în urmă cu o lună, împreună cu Institutul ”Batei Balş”, dar şi cel votat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Primul vizează populaţia care deja a fost infectată, iar al doilea vizează testarea de tip antigen, pentru voluntari. În prima fază vor fi acceptaţi 11.000 de voluntari.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.