Treizeci de cutii cu granule de otravă amplasate în cinci parcuri din Bucureşti au fost sparte în ultimele zile, iar otrava a fost împrăştiată pe alei şi pe spaţiile verzi, a spus miercuri primarul Capitalei Gabriela Firea. Ea a precizat că otrava a fost deja strânsă de angajaţii ALPAB, iar aceştia, împreună cu Poliţia Locală, verifică celelalte 13.000 de capcane pentru şobolani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De câteva zile s-a constatat că în câteva parcuri din Capitală au fost vandalizate capcanele pentru şobolani. Din cele 16.000 de cutii cu granule de otravă amplasate anul acesta în parcuri, 30 au fost vandalizate în Herăstrău, Cişmigiu, Regina Maria, Kiseleff şi Crângaşi. ALPAB şi compania care se ocupă de deratizare au făcut plângere, iar Poliţia a demarat o anchetă pentru a prinde făptaşii. Ne-am gândit că în mod evident este o mână de om care a tăiat acele sigilii. Este incalificabil un astfel de gest. Angajaţii ALPAB au strâns granulele, s-a făcut o verificare şi o curăţare. În continuare, Politia Locală şi firmele de pază verifică acele cutii cu otravă. Încercăm să montăm camere video. Pentru moment, situaţia este sub control, dar rugămintea mea este ca şi cetăţenii să fie atenţi ca nu cumva animalele de companie să ingereze aceste granule de otravă”, a spus Firea înainte de şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Foto: PMB
Foto: PMB

Primăria Capitalei a atras atenţia miercuri după-amiază că pe spaţiile verzi şi pe aleile din parcurile Herăstrău şi Cişmigiu au fost împrăştiate grăunţe otrăvitoare din capcanele securizate pentru şobolani, după ce acestea au fost sparte, şi precizează că a fost sesizată şi Poliţia pentru a-i găsi pe vinovaţi.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Primăria Capitalei atrage atenţia cetăţenilor care trec prin parcurile Regele Mihai (fost Herăstrău) şi Cişmigiu, că persoane necunoscute au împrăştiat pe spaţiul verde şi alei grăunţe otrăvitoare din capcanele securizate destinate combaterii şobolanilor, extrem de periculoase pentru copii şi animale. Până la remedierea completă a situaţiei, Primăria Capitalei solicită maximă atenţie în special în cazul copiilor şi al animalelor”, a transmis Primăria Capitalei.

Municipalitatea precizează că angajaţii ALPAB au strâns toate capcanele pentru şobolani care fuseseră sparte, au anunţat firma de pază şi Poliţia Locală pentru a intensifica acţiunile de patrulare şi verifică în continuare aleile şi spaţiile verzi din cele două parcuri.

"Firma Coral, responsabilă de acţiunile de deratizare din Bucureşti, a sesizat Poliţia, pentru identificarea şi pedepsirea vinovaţilor”, mai precizează PMB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.