Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri, că municipalitatea va investi în acest an două milioane de euro pentru construirea a cinci subunităţi de pompieri, pe care Ministerul Afacerilor Interne le-a solicitat, urmând ca în bugetul de anul viitor să fie inclusă construirea altor opt subunităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cadrul bugetului, pe care dorim să-l prezentăm public chiar astăzi (miercuri, n.r.), am inclus şi suma de aproape două milioane de euro, necesară construirii a cinci subunităţi de pompieri solicitate de către Ministerul de Interne şi care vor fi construite pe raza Capitalei, pentru a avea un răspuns mai bun în cazul unor incendii şi un timp de reacţie mai scurt”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, cu ocazia prezentării bilanţului Ministerului Afacerilor Interne.

Primarul general a precizat că în bugetul de anul viitor al Capitalei vor fi incluse alte opt subunităţi de pompieri care vor fi construite în Bucureşti, tot la solicitarea MAI.

Gabriela Firea a amintit că, în preajma sărbătorilor de Paşti, vor fi inaugurate benzile unice pentru transportul în comun din Capitală, care "vor fluidiza foarte mult traficul sufocant din Bucureşti”.

"În Bucureşti sunt aproape trei milioane de oameni. Sunt convinsă că, prin inaugurarea împreună a benzilor unice pentru transportul în comun, vom simţi cu toţii aceste efecte. Pe aceste benzi vor circula doar autobuze, troleibuze, fireşte, maşinile de salvare, de pompieri, taxiuri. Tot mai mulţi cetăţeni vor alege aceste trasee şi vor renunţa la maşinile personale”, a mai spus Firea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.