Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea spune că RADET (Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice) este în plin proces de pregătire pentru furnizarea încălzirii în Bucureşti însă agentul termic va fi distribuit după ce temperaturile vor scădea timp de trei zile consecutiv sub 10 grade Celsius, primarul făcând apel pentru modificarea acestor condiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru că legea spune clar acum că începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, fac un apel pentru modificarea legislaţiei, pentru ca oamenii să nu mai aştepte această perioada, în frig”, spune Firea.

Primăria Capitalei anunţă că, la cererea expresă a instituţiilor cu caracter social şi educativ, respectiv spitale, şcoli, grădiniţe, creşe, cămine de bătrâni, consumatori ai RADET, dotate cu puncte termice proprii a început furnizarea agentului termic pentru încălzire.

RADET este în plin proces de pregătire pentru furnizarea încălzirii, imediat ce se vor îndeplini condiţiile prevederilor legale care presupun începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 - 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici.

În ultimii cinci ani, octombrie a fost luna în care s-a început furnizarea căldurii în sistemul centralizat, respectiv: 06.10.2010, 12.10.2011, 24.10.2012, 03.10.2013, 26.10.2014 şi 13.10.2015.

Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, cererea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti de intrare în insolvenţă şi a desemnat administratorul provizoriu. În acest context, Firea a spus că furnizarea energiei termice nu va fi întreruptă şi nici angajaţii regiei nu trebuie să se teamă din cauza situaţiei regiei.

RADET se află în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România. Regia asigură 74% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi companii).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.