Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a declarat „doar puţin indignată” de faptul că s-a dat vina pe municipalitate pentru avaria care a avut loc miercuri, la Transelectrica şi care a afectat zona de nord a Capitalei şi Sectoarele 2 şi 3. Edilul a spus că nu toate lucrurile rele din Bucureşti pot fi puse pe seama Primăriei Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu am fost puţin indignată, dar doar puţin, pentru că se mai găsiseră voci care tot pe primărie să dea vina. Noi nu suntem nici proprietarii, nici acţionarii, nici managerii Transelectrica. Deci nu toate lucrurile rele din Bucureşti pot fi puse pe seama Primăriei”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Ea a adăugat că tot ce poate face municipalitatea este să colaboreze cu Brigada Rutieră şi Poliţia Locală pentru fluidizarea traficului.

Edilul a spus că toate companiile ar trebui să trateze mai serios investiţiile pentru a nu se mai ajunge la astfel de situaţii.

„A fost o avarie a Transelectrica, care a afectat Capitala. Am luat legătura imediat cu domnul ministru al Energiei, domnul Petcu. Mi-a spus că face tot ce este necesar. Cred că toate companiile trebuie să trateze foarte serios investiţiile şi să nu se mai ajungă la astfel de situaţii”, a subliniat Firea.

Mai multe zone din Capitală, din zona de nord, dar şi din sectoarele 2 şi 3, au fost afectate miercuri de o pană de curent, din cauza unei avarii la o staţie a Transelectrica. Metrorex a anunţat că au existat probleme cu iluminatul peroanelor în staţiile Iancului şi Pipera, dar că problemele au fost remediate, iar circulaţia trenurilor nu a fost afectată. Şi iluminatul stradal şi semafoarele au fost afectate în anumite zone, fiind necesară intervenţia poliţiştilor de la Brigada Rutieră. Alimentarea cu energie electrică în zonele afectate a fost reluată după aproximativ o oră.

O pană de curent de proporţii similare a afectat zone din Bucureşti şi din judeţul Ilfov în 21 octombrie, fiind vorba despre o avarie  în staţia electrică 220 / 110 /10 kV Fundeni, generată de deteriorarea unui echipament de înaltă tensiune, după cum anunţa Transelectrica.

Atunci, cartierele bucureştene Obor şi Fundeni, precum şi o parte din localităţile Otopeni, Afumaţi şi Fundeni au rămas fără energie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.