Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că 3.145 de asociaţii de proprietari din totalul de 10.040 cu contracte la RADET au cerut să nu li se distribuie căldură, o bună parte motivând că ajutoarele de stat pentru căldură se acordă abia de la 1 noiembrie, iar mulţi dintre beneficiari nu îşi vor putea permite să plătească întreţinerea până atunci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

RADET a început, de luni, distribuirea distribuirea agentului termic astfel încât au fost calde caloriferele din sectoarele 2, 3 şi 4 şi parţial în sectoarele 1, 5 şi 6, susţin reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Aceştia promit că, în cursul zilei de marţi, căldura va ajunge la toate blocurile care au contracte cu RADET şi care nu au cerut în mod expres sistarea furnizării agentului termic.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Până ieri (luni, n.r.), un număr de 3.145 din totalul de 10.040 asociaţii de proprietari sau locatari care au contract cu RADET au refuzat pornirea căldurii, în scris, prin ordin de lucru sau cerere din partea asociaţiei. Nici unul dintre cei 4.000 de agenţi economici sau cele 600 de persoane fizice deţinătoare de imobile cu care RADET are contracte nu au solicitat închiderea căldurii”, a declarat Gabriela Firea în timpul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Firea a mai spus că unul dintre motivele principale pentru care unele asociaţii au refuzat distribuirea căldurii este că ajutorul de căldură nu se acordă în această perioadă.

"Ca şi în anii trecuţi, unul dintre motivele invocate de aproximativ o treime dintre cei care au refuzat pornirea căldurii îl reprezintă decalajul faţă de momentul la care se acordă ajutoarele de căldură, respectiv data de 1 noiembrie”, a precizat Gabriela Firea.

CGMB a aprobat, marţi, numirea administratorului special al RADET în persoana lui Sorin Chiriţă, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie RADET.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.