Federaţia Solidaritatea Sanitară anunţă, vineri, că negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă se apropie de final, dar există câteva aspecte sensibile care necesită încă discuţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Solidaritatea Sanitară face, vineri, precizări despre contractul colectiv de muncă la nivel de sector Sănătate?

”Negocierile se aproprie de final, rămânând în continuare de rezolvat câteva divergenţe. Una dintre divergenţele esenţiale o constituie menţinerea zilelor de Concediu de odihnă suplimentar. Ministerul Sănătăţii condiţionează menţinerea acestora de stipularea expresă a acestei posibilităţi într-un act normativ”, a transmis, vineri, Federaţia Solidaritatea Sanitară.

Sursa citată a precizat că se înceearcă rezolvarea acestei probleme printr-un act normativ.

”Precizăm că aceasta este una dintre divergenţele esenţiale (cea mai importantă), Federaţia „Solidaritatea Sanitară” refuzând să semneze contractul colectiv de muncă la nivel de sector în absenţa acestor drepturi”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia mai anunţă că rezolvarea unora dintre problemele considerate importante a fost mutată ca principiu pentru perioadele ulterioare (în 3, respectiv 6 luni de la înregistrarea CCM).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.