Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii afirmă că a fost stabilit calendarul pentru soluţionarea revendicărilor angajaţilor, inechităţile salariale din sistem urmând să fie eliminate definitiv prin noua lege a salarizării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii, membră a Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România, anunţă că, în urma unei întâlniri care a avut loc luni, a convenit, împreună cu reprezentanţii Ministerului Muncii, calendarul pentru atingerea obiectivelor care au la bază revendicările formulate încă din luna august.

”Astfel, în perioada imediat următoare, ajustările salariale vor fi concretizate printr-un act normativ. S-a convenit rezolvarea cerinţelor legate de personal, condiţii de muncă şi mediu de lucru într-un interval de timp mediu. Motivul este că această rezolvare implică utilizarea unui număr semnificativ de resurse, nu doar financiare, şi necesită o analiză cuprinzătoare la nivelul tuturor instituţiilor”, arată sindicaliştii.

De asemenea, s-a convenit ca inechităţile salariale din sistem să fie eliminate definitiv prin noua lege a salarizării.

”Această iniţiativă are drept obiectiv asigurarea unui mediu de lucru echitabil şi motivant pentru toţi angajaţii din instituţiile ministerului. Cele prezentate fac referire la toate instituţiile ministerului Muncii. Statutul inspectorului de muncă, respectiv inspectorului social vor intra în analiză şi vor beneficia de modificări conforme cu nevoile actuale”, adaugă aceştia.

De asemenea, procesul de reorganizare planificat va fi gestionat printr-un dialog instituţional transparent şi constructiv, astfel încât această măsură să fie implementată eficient şi echitabil pentru toţi cei implicaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.