Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) anunţă că sunt îndeplinite condiţiile pentru declararea grevei la nivelul administraţiei publice locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După o lungă perioadă în care organizaţia noastră a întreprins nenumărate demersuri, solicitând Guvernului României adoptarea unor măsuri urgente în sprijinul salariaţilor din administraţia publică locală, căzând politica constantă a Guvernului României de a emite acte normative ȋn materia salarizării personalului din administraţia publică locală, prin derogări şi exceptări succesive şi discriminatorii de la aplicarea ȋntocmai şi ȋn integralitatea ei a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, FNSA constată că sunt pe deplin ȋndeplinite condiţiile de facto şi de iure a declarării acţiunilor de protest de tip grevist la nivelul administraţiei publice locale”, transmit sindicaliştii.

Printr-o adresă transmisă prim-ministrului în data de 25 ianuarie FNSA a notificat partea guvernamentală despre acest lucru şi a reiterat doleanţele angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în administraţia publică locală cât şi în unele instituţii aparţinând administraţiei centrale, solicitând convocarea organizaţiei la discuţii, iniţierea şi adoptarea unor măsuri legislative urgente în sprijinul salariaţilor reprezentaţi.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, există premise reale ca anul electoral 2024 să fie perturbat de numeroase acţiuni de protest de tip grevist, la care vor participa salariaţii din administraţia publică locală şi cei ai unor instituţii cu rol în organizarea şi gestionarea proceselor electorale”, avertizează federaţia sindicală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.