Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a anunţat, luni, că autorităţile locale vor lansa, de la 1 octombrie, o aplicaţie cu ajutorul căreia fiecare locuitor va putea reclama ce anume nu funcţionează, urmând ca această sesizare să primească şi un răspuns, dacă problema s-a rezolvat sau este în curs de dezvoltare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am planificat deja şi pe 1 octombrie vom lansa o aplicaţie gen «civic alert» sau o aplicaţie în fiecare constănţean va putea reclama ceea ce nu funcţionează, în primă etapă doar pe anumite categorii de probleme pentru că în background trebuie să asigurăm şi instrumentele de rezolvare a problemei şi de transmitere a unui feedback dacă problema ta s-a rezolvat, dacă e în curs de rezolvare, nu să mai dăm doar un număr de înregistrare şi să uităm de el cu anii”, a declarat Decebal Făgădău, luni, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa Consiliului Local.

El a mai spus că a fost modificată organigrama Primăriei, iar angajaţii vor primi bonificaţii în funcţie de activitatea şi implicarea fiecăruia. Făgădău spune că nu este normal ca el şi viceprimarii să lucreze până noaptea târziu, acest lucru demonstrând că raportul celor care se implică în Primărie este mai mic faţă de raportul celor care vin la serviciu cu anumită lejeritate.

“Ştiţi că de cele mai multe ori, trecând pe la 9 -10 seara, vedeţi doar trei lumini aprinse în această clădire, ceea ce ne arată că nu funcţionează cum trebuie organizaţia, instituţia. Asta îmi arată că fie nu reuşim în timpul zilei să facem tot ce avem de făcut, fie că raportul celor ce se implică mai mult este minoritar faţă de raportul celor ce vin la serviciu cu anumită lejeritate. Vom creşte şi controlul performanţei fiecărui funcţionar public”, a explicat primarul Constanţei.

El a menţionat că angajaţii primăriei urmează să fie testaţi, iar apoi vor primi fişele de post, procedurile şi fluxurile după care va fi analizată eficienţa fiecăruia. El crede că o administraţie se poate schimba doar dacă toţi trag în aceeaşi direcţie, iar cine nu înţelege să îşi facă treaba va fi înlocuit.

“Nu putem să schimbăm oraşul, nu putem să schimbăm o administraţie dacă nu înţelegem cu toţii că trebuie să tragem într-o singură direcţie. Iar percepţiile acestea prin care eu lucrez la stat, eu lucrez în executiv, eu sunt primăria, trebuie să înceteze. Fiecare dintre ei în momentul de faţă reprezintă o rotiţă în aparatul de specialitate al primarului. Nu mă voi bloca într-un angrenaj de o rotiţă. Cine înţelege că îşi face treaba, probabil va continua, cine nu, probabil că va fi înlocuit că nu putem să ţinem oraşul în loc”, a explicat Decebal Făgădău.

El spune că va cultiva orice voce a constănţenilor, nu doar pe cea care laudă, ci şi pe cea critică.

“Ne uităm cu jind la cât de frumoase sunt alte localităţi din România şi avem un spirit extrem de critic la tot ce se întâmplă chiar şi bun în oraşul nostru. Nu combat niciun fel de atitudine, mă bucur în schimb că există una şi nu vreau să îmi amintesc câte asemenea atitudini erau în urmă cu trei ani, patru ani. Voi cultiva orice voce a constănţenilor, nu doar cele care aplaudă şi spun este bine ce faci, ci mai ales pe cele care critică pentru că aceasta este cu adevărat schimbarea oraşului nostru, în care fiecare dintre noi trebuie să demoleze mitul tătucului: un singur om le ştie pe toate, un singur om le poate rezolva pe toate, un singur om se pricepe la toate. Nu, oraşul este al fiecăruia dintre noi”, a afirmat primarul.

Decebal Făgădău a mai spus că va urma un an în care nu va fi foarte popular deoarece vor fi date amenzi celor care fac mizerie, celor care nu îşi îngrijesc terenul din jurul proprietăţii.

“Va urma un an în care nu voi fi foarte popular pentru că vom vorbi desrpe amenzi, despre taxe, de gunoaie, despre cine nu face curat, cine nu înţelege cum să se comporte. (...) De exemplu, va fi amendat cine sparge seminţe şi mă lasă pe mine cu un morman de cozi sub bancă, în parc, cine aruncă pachetul de ţigări pe geamul maşinii, cine nu îngrijeşte terenul din jurul proprietăţii”, a menţionat primarul Constanţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.