FADERE (Federaţia asociaţiilor de români din Europa) cere Guvernului României să se implice mai mult în ajutorarea familiilor de români afectate de cutremurul din Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Apreciem gestul Guvernului României care a decis să repatrieze trupurile neînsufleţite ale românilor decedaţi în Italia, însă credem că ajutorul guvernamental ar trebui să fie mai susţinut. Foarte multe dintre aceste familii şi-au pierdut casele şi toate bunurile din casă”, se arată într-un comunicat al FADERE.

Conform sursei citate, deşi Ministerul Afacerilor Externe spune că doar un român mai este dat dispărut, românii din zonă spun că ar fi mai multe persoane dispărute.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Comunitatea românească din Italia s-a solidarizat rapid cu cei afectaţi şi mai multe asociaţii româneşti au trimis deja ajutoare în zonă. FADERE poate pune la dispoziţia românilor din Italia afectaţi de cutremur, cât şi a membrilor familiilor celor decedaţi, transport gratuit până în ţară.

"Credem că ceea ce facem noi este foarte puţin faţă de nevoile celor afectaţi, însă în mod sigur orice gest de solidaritate va fi bine primit de conaţionalii noştrii. Acum ar fi timpul ca şi oficialităţile din ţară să le intindă o mână de ajutor celor năpăstuiţi”, se mai arată în comunicatul FADERE.

Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie în prezent un singur caz pe lista persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute în urma seismului din Italia. Toate celelalte trei persoane de cetăţenie română care mai figurau duminică seara ca fiind dispărute au fost identificate şi sunt în viaţă. Numărul românilor morţi rămâne la 11. Alţi şase români răniţi în seism sunt internaţi.

Ministerele Muncii şi Externelor vor prezenta, în şedinţa de guvern de luni, la cererea premierului, măsurile de sprijin pe care Guvernul le va putea acorda diferitelor categorii de cetăţeni români, victime ale cutremurului din Italia şi familiilor acestora.

Premierul Dacian Cioloş a convocat luni o şedinţă extraordinară de Guvern care va avea pe agendă şi o analiză a măsurilor de sprijin pentru românii răniţi şi afectaţi de cutremurul devastator din Italia, precum şi pentru familiile acestora. 

  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.