Ministrul Sănătăţii a declarat sâmbătă noaptea că a luat deja legătura atât cu colegii din Belgia, cât şi cu cei din Italia, pentru un eventual transfer al persoanelor care au arsuri întinse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În alertă, în momentul de faţă, sunt 14 spitale, nu numai din Capitală. Avem în jur de 60 de locuri la Terapie Intensivă cu aparate de ventilaţie. În afară de aceste spitale, am luat deja legătura atât cu colegii din Belgia, cât şi cu cei din Italia, pentru un eventual transfer al persoanelor care au arsuri întinse”, a spus ministrul la Antena 3. 

Rafila a mai spus că din Italia a primit un răspuns pozitiv.

”M-am implicat personal. Avem confirmarea că la Milano pot veni 2, 3 pacienţi cu arsuri grave, alături de Belgia", a transmis Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a precizat că dintre cele 46 de victime internate în spital, în jur de 30 au nevoie de Terapie Intensivă.

O explozie a avut loc, sâmbătă, la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, fiind urmată de un incendiu. Traficul pe DN 1A este blocat complet. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert. Efectivele de intervenţie au fost suplimentate.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că dacă nu vor fi locuri în spitalele specializate pentru arşi, victimele vor fi transferate în străinătate sau la alte spitale de mari arşi din ţară. Ministerul Sănătăţii anunţă că 46 de pacienţi sunt internaţi, opt fiind intubaţi. 26 dintre aceştia sunt pompieri, răniţi în a doua explozie. P

remierul Marcel Ciolacu anunţă că a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă şi că patru pacienţi ar urma să fie transferaţi în cursul nopţii în Belgia şi Italia.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.