Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre privind scoaterea din rezervele de stat şi acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Republica Arabă Siriană, destinat protecţiei populaţiei afectate de cutremurul major produs în Turcia. Produsele scoase din rezerva de stat constă în lapte praf, o cantitate de 370 kilograme, în valoare totală de 23.761 lei, fără TVA şi ajutorul umanitar vine în urma unei solicitări de asistenţă internaţională formulată de Ambasada Siriei la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ prevede scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutor umanitar extern pentru Republica Arabă Siriană, în vederea  sprijinirii populaţiei afectate de cutremurul major produs în data de 6 februarie 2023 pe teritoriul Republicii Turcia, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Produsele scoase din rezerva de stat constau în lapte praf- 370 kilograme-, în valoare totală de 23.761 lei, fără TVA.

Sprijinul este acordat în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de Ambasada Siriei la Bucureşti.

Ajutorul umanitar este acordat în contextul eforturilor de combatere a efectelor negative ale seismului, iar România continuă să-şi onoreze angajamentele internaţionale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situaţii majore de urgenţă, mai indică sursa citată.

Transportul produselor va fi realizat pe cale aeriană, prin grija Ministerului Apărării Naţionale, iar Ministerul Afacerilor Externe va întreprinde, pe cale diplomatică, demersurile necesare în vederea predării ajutorului la destinaţie de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.