Executivul a adoptat, joi, hotărârea de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 884/2021 pentru aprobarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2021-2024, a Planului de acţiune pe perioada 2021-2022 pentru implementarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2021-2024, precum şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 572/2008 privind constituirea Grupului de coordonare a implementării Strategiei naţionale privind imigraţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin implementarea Planului de acţiune pe perioada 2023-2024 pentru implementarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2021-2024 se urmăreşte dezvoltarea unui sistem de includere a unor mecanisme de migraţie temporară, atât în perioada menţionată cât şi pe termen lung, inclusiv prin măsuri de facilitare a admisiei străinilor pe teritoriul naţional, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Măsurile propuse în materie de admisie vor contribui la acoperirea deficitului existent pe piaţa forţei de muncă, încadrarea studenţilor şi cercetătorilor, dezvoltarea turismului românesc pe plan extern, valorificarea potenţialului turistic concomitent cu dezvoltarea industriei turistice la nivel naţional, creşterea economică, mai indică sursa citată.

Un cadru clar şi bine pus în aplicare privind căile legale de intrare în UE, printr-un sistem de vize eficient, va contribui la reducerea factorilor care stimulează intrarea şi şederea ilegală, contribuind la creşterea securităţii frontierelor europene, precum şi a siguranţei fluxurilor de migranţi, conchide Executivul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.