Executivul a adoptat, marţi, o hotărâre de Guvern pentru aprobarea Aranjamentului Administrativ, semnat la Skopje, la 14 aprilie 2022, pentru aplicarea Acordului între România şi Republica Macedonia în domeniul asigurărilor sociale, semnat la Bucureşti, la 27 februarie 2006.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ aprobă Aranjamentul Administrativ, semnat la Skopje, la 14 aprilie 2022, pentru aplicarea Acordului între România şi Republica Macedonia în domeniul asigurărilor sociale, semnat la Bucureşti, la 27 februarie 2006, arată comunicatul de presă al Executivului.

Aranjamentul Administrativ stabileşte modalitatea de aplicare a Acordului, modul de colaborare între autorităţile şi instituţiile naţionale responsabile cu determinarea legislaţiei de securitate socială aplicabilă şi cu acordarea prestaţiilor, precum şi modalităţile de instrumentare a cererilor de acordare a prestaţiilor.

Prin Aranjamentul Administrativ sunt desemnate atât organismele de legătură, cât şi instituţiile competente pe tipuri de prestaţii de securitate socială.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.