Ministerul Educaţiei propune ca Evaluarea Naţională pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a să aibă loc în luna mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În următoarea şedinţă a Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educaţiei, vom supune atenţiei partenerilor noştri de dialog Calendarul de administrare a evaluărilor naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în acest an şcolar”, anunţă, marţi, Ministerul Educaţiei.

Potrivit calendarului propus, Evaluarea Naţională va avea loc în luna mai şi va începe în 13 mai, cu elevii de clasa a II-a.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

În 21 mai va începe Evaluarea Naţională pentru clasa a IV-a, iar în 28 mai cea pentru clasa a VI-a.

Rezultatele individuale obţinute la Evaluarea Naţională pentru elvii de clasele II-VI nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin:

a) elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune;

b) informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

De asemenea, rezultatele cuprinse în fişele de evaluare sunt supuse unui proces de analiză de către cadrul didactic şi de către colectivul de catedră din fiecare unitate şcolară.

În urma acestei analize, cadrul didactic decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de învăţare al elevului, instrument fundamental de remediere/dezvoltare/orientare care cuprinde informaţii diagnostice şi prognostice în vederea orientării şi optimizării învăţării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.