Elevii din Buzău au obţinut opt medii de 10 la Evaluarea Naţională, în timp ce doi absolvenţi de şcoală generală au fost notaţi cu media generală 1. 73,58% dintre candidaţi au obţinut medii peste 5, mai puţin decât anul trecut cu peste trei procente,.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şefului IŞJ Buzău, Otilia Trifan, la nivelul judeţului Buzău au luat note peste 5.00 la Evaluarea Naţională 73,58 la sută dintre candidaţi, faţă de 76.91 la sută anul trecut.

Judeţul înregistrează opt medii de 10, dar şi două medii de 1, una fiind a unui elev de la şcoala din localitatea Năeni, alta a unui elev de la o şcoală din Râmnicu Sărat.

În afara celor 8 medii de 10, la Buzău s-au mai înregistrat 303 mediii care sunt cuprinse între 9.00 şi 9.99.

”Rezultatele se înscriu în media obişnuită, suntem cam la acelaşi procent cu anul trecut. După analiza contestaţiilor care se vor depune astăzi, vom face analize la fiecare şcoală în parte, vom vedea ce şcoli au obţinut rezultate slabe şi de ce, vom face planuri remediale”, a declarat şeful IŞJ Buzău, Otilia Trifan.

În judeţul Vrancea, potrivit site-ului Ministerului Educaţiei, sunt trei medii de 10, obţinute de elevi ai şcolilor Ion Basgan şi D. Zamfirescu din Focsani, dar şi de la şcoala Emil Botta din Adjud. De asemenea, cinci copii au fost notaţi cu media 1.

La Brăila sunt nouă medii de 10, în timp ce cea mai mică medie obţinută la Evaluarea Naţională este 1,80. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.