Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei face apel la preoţi şi credincioşi să meargă în spitalele din Barcelona şi să doneze sânge pentru răniţii din atentatul de joi, răspunzând astfel unui apel al autorităţilor medicale locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei a primit cu multă durere vestea despre atentatul terorist care a avut loc, joi, la Barcelona.

"Ne exprimăm întreaga compasiune şi suntem alături de toţi cei ce au de suferit de pe urma acestui tragic eveniment, rugând pe Dumnezeu să aibă în pază acest popor atât de ospitalier cu cei străini. Facem un apel către toţi preoţii şi credincioşii din Spania să pomenească la slujbe şi în rugăciune pe cei ce sunt victime nevinovate ale acestui atac terorist. De asemenea, rugăm pe românii din Spania care au această posibilitate, să meargă în spitalele din Barcelona şi să doneze sânge, răspunzând astfel unui apel al autorităţilor medicale locale, arată PS Timotei, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei.

Episcopul român îşi exprimă  solidaritatea cu populaţia din Barcelona şi cu toţi cei ce locuiesc în Spania şi se roagă pentru sufletele celor decedaţi şi pentru  vindecarea celor răniţi în atentatul terorist din capitala Cataluniei.

Joi, o furgonetă a intrat în mulţime pe principala arteră pietonală din Barcelona, La Rambla. În atac au murit cel puţin 14 persoane şi au fost răniţi zeci de oameni. Printre răniţi se află şi trei români.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.