Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, afirmă marţi că la începutul lui 2027, Clujul va avea un spital de 600 de milioane de euro, unul dintre cele mai mari spitale de urgenţă din centrul şi estul Europei şi că judeţul va avea în perioada următoare cea mai prosperă eră economică din întreaga sa istorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Haideţi să luăm partea plină a paharului, în 2026, la început de 2027 Clujul va avea un spital de 600 de milioane de euro, unul dintre cele mai mari spitale de urgenţă din centrul şi estul Europei, de referinţă, uriaş, un câştig major pentru ceea ce înseamnă Clujul, hub-ul medical clujean, sănătatea clujenilor. Asta este partea plină a paharului, 600 de milioane de euro care vor fi implementate aici, la care mai adăugăm 2 miliarde pentru metrou, 1,1 miliarde pentru centura metropolitană, 30 de milioane de euro pentru pasaj”, a spus Emil Boc, întrebat într-o conferinţă de presă de ce s-a tergiversat atâţia ani implemerntarea spitalelor regionale.

Primarul din Cluj-Napoca a arătat că ”Clujul va avea în perioada următoare cea mai prosperă eră economică din întreaga sa istorie, în materie de investiţii”.

”A mai fost una la nivelul anului 2010, 2011, când am avut un miliard de euro pentru Autostrada Transilvania (..) dar după acel moment, acum, această infuzie de peste 4 -5 miliarde de euro va schimba radical în următorii cinci ani Clujul”, a completat Boc. P

rimarul a arătat că ”a fost o bâlbâială la început” privind spitalul regional, când în 2011 au alocat terenul de 7 hectare de la Armată pentru construcţia spitalului.

”Evident că era opoziţia Armatei, dar având poziţie de prim-ministru, cel care era în faţa mea avea alternativa să semneze sau să plece, nu avea altă alternativă când eşti la nivel de Guvern”, a mai spus Boc. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.