Elevul care a murit după prăbuşirea parţială a clădirii internatului din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, a fost găsit cu ajutorul unui câine de căutare al salvamontiştilor. Aceştia au folosit şi o dronă cu termoviziune în încercarea de a-l găsi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Salvamont România, 20 de salvamontişti din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Harghita au participat la acţiunea de căutare-salvare a victimelor din clădirea internatului din Odorheiu Secuiesc.

”Pe lângă salvamontiştii participanţi la acţiunea de căutare în dărâmături, alţi doi salvamontişti au cercetat zona cu o dronă cu termoviziune şi cu un câine de căutare Salvamont, câinele fiind şi cel care a identificat a patra victimă”, a precizat sursa citată.

Clădirea internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit parţial, luni după-amiază, patru elevi fiind prinşi sub dărâmături. Două eleve au fost scoase conştiente, o alta fiind supusă manevrelor de resuscitare, la care a răspuns. Toate trei au fost transportate la spital, una dintre ele fiind intubată. Cea de-a patra victimă - un băiat - a fost scoasă ulterior, fiind făcute manevre de resuscitare, însă fără rezultat, astfel că a fost declarat decesul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...