Asociaţia Clujul Văzut Altfel a lansat, în parteneriat cu Banca Comercială Română (BCR), o aplicaţie pe telefon numită Top City Card, pe care o consideră primul ghid turistic din lume disponibil pe smartphone asociat unui city card.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Utilizatorii au posibilitatea să selecteze oricare din oraşele Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov sau Timişoara şi să vadă care sunt partenerii din cadrul proiectului, obiectivele turistice. De asemenea, utilizatorii obţin şi informaţii referitoare la ofertele disponibile pentru posesorii de BCR City Card sau Top City Card.

”În acest moment, există aplicaţii care îndeplinesc fiecare, separat, astfel de funcţii, însă aplicaţia Top City Card este inedită prin prisma legăturii realizate între cele trei concepte: recomandări - beneficii (...) - ghid turistic”, se arată într-un comunicat remis presei.

În prezent, există peste 330 de parteneri în oraşele Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Sibiu, iar parteneriatul se va extinde şi în alte orase cu universităţi de prestigiu, cum sunt Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Oradea, Sighişoara, Târgu Mureş şi Craiova.

Deţinătorii de carduri BCR City Card pot descărca gratuit aplicaţia disponibilă în Apple Store şi Google Play, iar activarea aplicaţiei se face cu ajutorul numărului de card.

 “Ne dorim să transformăm utilizatorii aplicaţiei din simpli trecători, care parcurg în grabă o zonă cu potenţial turistic şi care, poate, admiră pe fereastra maşinii ruinele unei cetăţi, în potenţiali turişti. Să îi determinăm să se oprească, fie şi pentru câteva minute, şi să afle povestea acestor locuri deosebite pe care le promovăm prin intermediul proiectului. Un muzeu, o rezervaţie naturală sau ruinele unei cetăţi pot ascunde poveşti frumoase care, datorită acestei tehnologii încorporate în aplicaţia Top City Card, devin mai accesibile oamenilor”, a declarat preşedinte Asociaţiei „Clujul Văzut Altfel“, Attila Kiraly.

Pe lângă recomandările date şi informaţiile referitoare la ofertele City Card, aplicaţia Top City Card se foloseşte de o tehnologie care permite dispozitivelor amplasate la partenerii din cadrul proiectului să comunice în mod direct cu aplicaţia instalată pe terminalele mobile ale utilizatorilor.

Odată ajuns la un punct de interes inclus în proiect, utilizatorul este întâmpinat cu un mesaj de bun venit, care conţine şi informaţii referitoare la oferta City Card, precum şi opţiunea de a porni funcţia de ghid turistic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.