Ministerul Educaţiei anunţă, duminică, rezultate de excepţie la Balcaniada de Fizică, unde elevii români au obţinut o medalie de aur, două de argint şi una de bronz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Veşti grozave de la Balcaniada de Fizică, desfăşurată în perioada 23-26 iunie, în Albania”, a transmis, duminică, Ministerul Educaţiei.

Echipa României a fost formată din elevii Ioana Stănoiu, Vlad Dorian Vulpe, Vladimir Nicolae şi Mario Cristian Scurtu.

Potrivit ministerului, eleva Stănoiu Ioana, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti a obţinut medalie de aur, premiul pentru cel mai bun punctaj obţinut de o participantă şi premiul special pentru obţinerea punctajului maxim la cel puţin un subiect.

Elevul Vulpe Vlad Dorian, de la Colegiul  Naţional ”Tudor Vladimirescu" Târgu Jiu a obţinut medalie de argint şi premiul special pentru obţinerea punctajului maxim la cel puţin un subiec.

Nicolae Vladimir de la Colegiul Naţional ”George Coşbuc" Bucureşti a obţinut medalie de argit, iar Scurtu Mario Cristian, de la Colegiul Naţional ”Ecaterina Teodoroiu" Târgu Jiu medalie de bronz.

Potrivit ministerului, i-au însoţit prof. Adriana Radu, Prahova, şi prof. Costin Dobrota, Bacău, în calitate de lideri de grup, împreună cu Sebastian Popescu, conf. univ. Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi, membru în comitetul ştiinţific, şi Prof. Univ. Dr. Radu Constantinescu, Universitatea din Craiova, preşedintele comitetului Balcanic de fizică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.