Direcţia de Sănătate Publică Timiş a prelevat probe din incinta Colegiului Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara, unde mai mulţi elevi şi profesori au ajuns la spital cu simptome de intoxicare, iar probele au fost trimise la laborator. Cincisprezece elevi au rămas internaţi la Spitalul de Copii, dar cauza intoxicării nu a fost încă depistată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Direcţia de Sănătate Publică Timiş a deplasat în teren la unitatea de învăţământ în cauză mai multe echipe, pe diverse specialităţi (Serviciul Control in Sănătate Publica, Laboratorul de Toxicologie şi Laboratorul de Radiaţii). Au fost prelevate 5 probe de apă, atât de la reţea, cât şi de la dozatoarele de apă aflate în incinta unităţii, care au fost ulterior sigilate şi scoase de la consum. Suplimentar, au mai fost prelevate 12 probe de sanitaţie, din care 10 probe de suprafaţă şi 2 probe aeromicrofloră. Laboratorul de Toxicologie a prelevat probe, în vederea determinării unor parametrii toxicologici (de exemplu amoniac sau clor)”, a transmis DSP Timiş.
 
Potrivit sursei citate, 15 elevi au rămas internaţi în spital. 
 
”La acest moment, din informaţiile pe care le deţinem, din pacienţii care s-au prezentat la serviciul de urgenţă, 15 (copii), cu grupe de vârstă diferite, sunt internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Louis Ţurcanu», celelalte persoane, în urma evaluării stării de sănătate, nu au necesitat internare”, a precizat DSP Timiş. 
 
De asemenea, ancheta epidemiologică se află în desfăşurare, sursa de îmbolnăvire nefiind deocamdată clar identificată.
 
Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara au ajuns la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi la Spitalul Municipal din Timişoara, cu simpatome de intoxicaţie. Nu se cunoaşte cauza, mai ales că unitatea de învăţământ nu are cantină, nu este racordată la gazele naturale şi nici nu a fost făcută dezinsecţie sau deratizare. Cursurile şcolare au fost suspendate miercuri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...