Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova anunţă că rezultatele analizelor de laborator făcute pe probe de apă din zonele afectate de avaria majoră pe o conductă a Apa Nova arată că apa este bună pentru băut, iar în aceste condiţii instituţia a ridicat interdicţia impusă în urmă cu patru zile privind consumul apei în centrul şi cartierele din zona de nord a municipiului Ploieşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, marţi după-amiază, de DSP Prahova, se ridică interdicţia de consum de apă pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinţi în zonele afectate, măsură instituită sâmbătă, 9 februarie. Decizia este luată după ce analizele făcute pe probe de apă prelevate din zonele afectate arată că apa se încadrează în parametrii de potabilitate.

Câteva zeci de mii de consumatori din cartierele din centrul şi nordul Ploieştiului au avut interdicţia de consuma apa, începând de sâmbătă, după ce o avarie majoră s-a produs pe o conductă care alimentează oraşul. Conducta fusese reabilitată din fonduri europene de către o firmă privată, iar autorităţile spun că nu îşi explică ce anume a generat avaria.

În toată aceatsă perioadă au existat afirmaţii contradictorii din partea Apa Nova şi a DSP Prahova. În timp ce DSP Prahova anunţa, duminică, printr-un comunciat, că menţine interdicţia privind consumul apei, Apa Nova transmitea populaţiei că locuitorii din zonele afectate au fost branşaţi la altă sursă şi că apa este postabilă.

Reprezentanţii Apa Nova au declarat marţi, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări, că nu pot spune dacă vor reduce din facturi sau nu zecilor de mii de clienţi pentru disconfortul creat în toată această perioadă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.