Lucrătorii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi au finalizat lucrările de reparaţii a drumului din Vama Albiţa, care se afla într-o stare deplorabilă, la o lună de la preluarea în administrare a şoselei. Costul lucrărilor se ridică la aproximativ patru milioane de lei, echivalentul asfaltării a peste şapte kilometri de drum naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DRDP Iaşi, la aproximativ o lună de la ăreluarea drumului, echipele Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi au finalizat lucrările de reparaţii, în vederea desfăşurării circulaţiei în condiţii de siguranţă la Vama Albiţa.

Lucrările au vizat frezări, plombări, reprofilări, aduceri la cotă, reparaţii cu mixtură asfaltică şi corecţii de pantă, acestea fiind executate cu oameni şi utilaje din cadrul DRDP, mixtura fiind produsă la staţia de la Vaslui, aflată de asemenea în administrarea DRDP Iaşi.

Costul lucrărilor se ridică la aproximativ patru milioane de lei, echivalentul asfaltării a peste şapte kilometri de drum naţional.

„Aşa cum am promis la semnarea protocolului cu Finanţele, în aproximativ o lună  am finalizat reparaţiile cu mixturi asfaltice pe suprafeţe extinse. Urmează să continuăm cu lucrările de estetică, vopsitul bordurilor, astfel încât spre sfârşitul săptămânii viitoare să ne pregătim pentru efectuarea marcajelor. Această operaţiune mai necesită însă ceva timp pentru închiderea porilor mixturii asfaltice, pentru a putea fi aplicată vopseaua. În orice caz, sperăm ca la începutul lunii iunie să avem o vamă de nivel european. Este darul pe care drumarii ieşeni îl fac celor care tranzitează Vama Albiţa spre şi dinspre Republica Moldova”, a declarat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iaşi.

Drumul respectiv se afla într-o stare deplorabilă, mai mulţi şoferi reclamând faptul că, pe de-o parte îşi strică maşinile, iar pe de altă parte, este vorba de imaginea proastă pe care pe care o afişăm, ca ţară, la intrarea dinspre est, în Uniunea Europeană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.