Două sesizări penale au fost făcute de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Buzău în urma incendiilor de vegetaţie uscată din ultimele săptămâni. Focul a afectat două arii protejate, iar Garda de Mediu a solicitat procurorilor să identifice vinovaţii şi să îi tragă la răspundere pentru dezastrul produs asupra habitatului natural a patru specii de insecte şi mamifere protejate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"După propriile verificări efectuate în teren, cât şi din procesele verbale transmise de către ISU, comisarii au constatat că suprafaţa afectată pe raza UAT Berca este de cca. 680 ha vegetaţie uscată, lăstăriş si mărăciniş, din care aproximativ 30 ha fac parte din Situl Natura 2000 ROSCII 0272, Vulcanii Noroioşi, Pâclele Mari şi Pâclele Mici. De asemenea, în urma incendiului declanşat în data de 26.03.2022 pe raza comunelor Breaza şi Pietroasele, judeţul Buzău, a fost afectată prin ardere o suprafaţă de cca. 200 ha vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, pe raza UAT Breaza, litieră şi coronament pădure de pin pe o suprafaţa de cca. 50 ha, proprietate Ocol Silvic Buzău şi ANIF Buzău, pădure de foioase şi pin în suprafaţa de 6 ha şi 100 ha vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş pe raza UAT Pietroasele, suprafeţe care fac parţial parte din aria naturala protejata, din Situl Natura 2000 ROSCII 0057 Dealul Istriţa, fiind astfel afectat habitatul natural al unui număr de patru specii de insecte şi mamifere protejate”, se arată într-un comunicat al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Buzău.
 
Totodată, comisarii de mediu au amendat o primărie, o societate comercială şi două persoane fizice pentru încălcarea legislaţiei de mediu.
 
Este vorba despreComuna Scorţoasa şi o societate din Berca, amendate cu câte 50.000 de lei, şi două persoane fizice din comuna Cernăteşti, care au primit amenzi de câte 6.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.