Elevii români au obţinut două medalii de aur şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică 2017, organizată la Teheran (Iran), în perioada 28 iulie - 3 august, la care au participat peste 300 de concurenţi din 84 de ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medaliile de aur au fost obţinute de către Ştefan Constantin-Buliga (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Tamio Vesa-Nakajima (Liceul Vocaţional Pedagogic "N. Bolcaş” din Beiuş, judeţul Bihor), laureat cu aur şi la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) din acest an.

Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), premiaţi cu argint la ediţia precedentă, sunt deţinătorii medaliilor de bronz. Cei doi olimpici se regăsesc şi pe lista premianţilor CEOI 2017: Costin Andrei Oncescu (aur) şi Andrei Costin Constantinescu (argint).

Echipa României a fost însoţită şi coordonată de Szabó Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic "Petru Maior” din Reghin/ISJ Mureş) şi Răzvan-Dan Sălăjan (student la Universitatea "Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca). 

Elevii olimpici vor reveni în ţară vineri, la ora 11:35, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă”.

Datorită acestor performanţe, România a depăşit borna Ţ100” în privinţa medaliilor cucerite la Olimpiada Internaţionale de Informatică şi îşi consolidează poziţia a patra în clasamentul all times, având 103 medalii: 30 de aur, 45 de argint şi 28 de bronz.

Ediţia din acest an a reunit peste 300 de concurenţi din 84 de ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.