Două magazine Mega Image din Sectorul 5 al Capitalei au fost amendate de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu 27.000 de lei, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care alimente expirate, gândaci şi mizerie. Anumite servicii din cele două magazine au fost închise temporar până la remedierea deficienţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANPC a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor  (CRPC) Bucureşti-Ilfov au verificat două supermarketuri Mega Image din sectorul 5 al Capitalei. 
 
Comisarii explică faptul că au descoperit produse alimentare cu data limită de consum depăşită, dar şi alimente cu modificări organoleptice vizibile, fiind improprii consumului uman (lovituri mecanice, prezenta mucegaiului etc.). 
 
 
De asemenea, cmisarii au descoperit: prezenţa infestaţiei cu gândaci (vii şi morţi, în capcane); utilizarea unor spaţii de depozitare igienizate necorespunzător; utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete, cu vopsea exfoliată şi cu ventilatoarele încărcate de grăsime şi praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri, lactate, ouă, produse congelate; comercializarea unor preparate congelate care prezentau cantităţi mari de gheaţă în ambalaje; pavimentul era neigienizat, cu zone cu încărcătură de grăsime şi praf.
 
”Cât de curând, de la magazinele Mega Image veţi putea <<cumpăra>> şi procese verbale întocmite de comisarii ANPC, la cât de multe s-au strâns în ultima vreme. Vor putea fi puse la dispoziţia cumpărătorilor şi exemplare din acestea, pentru a fi studiate şi a ştii la ce să fie atenţi la momentul la care îşi fac cumpărăturile. Pe măsură ce vor constata abaterile pentru care operatorul economic a fost sancţionat, consumatorii vor învăţa să fie mult mai atenţi la detaliile pentru care aceştia au fost amendaţi”, a declarant preşedintele ANPC, Horia Constantinescu. 
 
 
Pentru abaterile constatate, comisarii CRPC Bucureşti-Ifov au aplicat amenzi contravenţionale cu 27.000 lei. De asemenea, echipele de control au mai decis oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe şi oprirea temporară a prestării de servicii, pentru ambele magazine, până la remedierea deficienţelor constatate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.