Directorul DSP Ilfov Teodor Gabriel Negulescu a demisionat luni în urma scandalului celor trei centre din Ilfov în care bătrâni şi persoane cu dizabilităţi erau supuşi unor tratamente inumane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Negulescu a declarat pentru News. ro că şi-a depus demisia şi că aceasta i-a fost acceptată de către ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat duminică că inspectorii de sănătate publică au făcut controale la căminele în care persoanele vârstnice erau maltratate, dar că nu au constatat că acolo ar fi probleme, deşi „condiţiile igienico-sanitare sunt oarecum legate şi de modul de acordare a îngirjirii acestor persoane”.

Ministrul a anunţat că va discuta luni despre motivele pentru care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ilfov „nu a reacţionat în niciun fel” la ceea ce s-a întâmplat căminele în care bătrânii erau maltrataţi.

„Tocmai din cauza asta îmi doresc… Am examinat raportul, vineri am solicitat şi mi-a fost transmis un raport din partea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov. Vreau să am mâine o discuţie cu domnul director şi să vedem care sunt soluţiile şi de ce s-a ajuns la o astfel de situaţie, iar autoritatea de sănătate publică a judeţului Ilfov nu a reacţionat în niciun fel şi ne-am trezit acum că lucrurile care erau în mod evident profund viciate, în rapoartele de control, - şi apar şi la alte autorităţi care au mai fost pe acolo, apar ca fiind foarte bune - nu cred că ele corespundeau realităţii”, a adăugat Rafila.

Acesta a subliniat că e nevoie nu numai de controale, ci şi de evaluări în astfel de centre, evaluări în baza cărora să se ia măsuri corespunzătoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.