Ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului Ştefan Radu Oprea consideră că există foarte multe contradicţii, în cazul centrelor din Ilfov unde bătrânii erau supuşi unor tratamente inumane, între documentele oficiale pe care le-au primit fie la Ministerul Muncii, fie alte instituţii care au atribuţii de control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este evident din ceea ce a prezentat şi colegul meu Marius Budăi, că există foarte multe contradicţii între documentele oficiale pe care le-au primit fie la Ministerul Muncii, fie alte instituţii care pot controla şi au dreptul de control, astăzi, în România. Se desfăşoară această anchetă a DIICOT-ului. Îmi doresc şi eu, aşa cum îşi doresc şi ceilalţi colegi din cabinet, ca această anchetă să se desfăşoare cât mai repede, să aflăm adevărul împreună”, a declarat Ştefan Radu Oprea, întrebat, vineri, dacă cetăţenii mai pot avea încredere în instituţii, având în vedere problemele găsite în centrele din Ilfov, iar autorităţile nu au luat măsuri.

Social-democratul a mai precizat că îşi doreşte ca cei care au greşit în acest caz să fie pedepsiţi de justiţie.

„Şi mai am o dorinţă pe care sigur sper să nu fiu pedepsit că o voi mărturisi public. Este ca atunci când un astfel de caz ajunge în instanţă, pedepsele care să fie exprimate, este opinie personală, nu încerc să influenţez în niciun fel actul de justiţie, dar tare mi-ar plăcea să văd că, într-adevăr, cei care au greşit într-un mod flagrant, bătându-şi joc de viaţa oamenilor, să simtă că într-adevăr există o autoritate morală şi de judecată în statul român”, a mai declarat Radu Oprea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.