Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele unui bărbat care a încercat să introducă în ţară aproape 2.400 de articole pirotehnice în valoare de 5.000 de lei, fără să deţină autorizaţie. Brăbatul a susţinut că nu ar fi ştiut că are nevoie de autorizaţie şi că voia să le ofere cadou prietenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, poliţiştii din Giurgiu şi lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (SAESP) au desfăşurat o acţiune comună la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, în urma căreia au găsit în maşina unui bărbat 2.361 de articole pirotehnice.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a cumpărat articolele pirotehnice din localitatea Ruse, cu 2.500 de lei, şi că voia să le ofere cadou prietenilor, neştiind că are nevoie de autorizaţie pentru deţinerea articolelor pirotehnice.

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Articolele pirotehnice, evaluate la 5.000 de lei, au fost confiscate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.